Importanța comunicării în mediul online

De:
Categorii: Utile
Importanța comunicării în mediul online

Importanța comunicării în mediul online, este din ce în ce mai utilizată și căutată pe rețele sociale de socializare. În ziua de azi foarte multe persoane caută compania altor persoane pe internet. Rezultatele arată că aici, pe internet, au găsit mai mult confort decât în viața reală. Persoanele intră online cu aceiași dorință de comunicare. Vor să afle răspunsuri pe care se tem să le caute printre oamenii din realitate. Există acea mică reținere, pe care cred că fiecare o avem … frica de a nu fi judecați greșit.

Pe internet, toate persoanele seamănă unele cu altele. Cei drept aceste comunități sociale (rețele de socializare), pot contribui într-o oarecare măsură la … dezvoltarea abilităților de comunicare. Acestea reprezintă mai degrabă o modalitate … comodă și simplă, de a comunica cu persoane cunoscute sau necunoscute. De exemplu, prin intermediul chat-ului sau al unor comunități de mesagerie, pe care acestea le dețin.

Cei drept în ziua de azi, sunt foarte multe forme de a socializa virtual. Să recunoaștem, prin acest mod de comunicare online, putem cunoaște oameni noi, din întreaga lume! Sunt cazuri în care s-au format familii, care sunt în relații și chiar s-au format grupuri de prieteni.

Importanța comunicării

O comunitate virtuală online este formată dintr-un grup de persoane! Acest grup se interacționează mai mult prin intermediul internetului decât față în față. Aceste comunități au devenit o formă de comunicare suplimentara, pentru persoanele care se cunosc și în viața de zi cu zi. În prezent comunitățile virtuale sau online pot fi folosite de o varietate mare de grupuri! Grupuri sociale pentru a interacționa prin intermediul internetului.

Rețele de socializare în mediul online. Aceste rețele pun la dispoziție diferite metode de comunicare live, în timp real. Cele mai importante comunități de mesagerie instantanee, sunt! Messenger Facebook, Twitter, SnapChat, Whatsapp, Skype și multe altele.

Comunicarea în mediul online

    3 dintre cele mai accesate rețele sociale

  1. Facebook, pune la dispoziție aplicația de mesagerie instantanee, Messenger. Această aplicație este gratuită și poți comunică online în timp real. Într-un raport recent, Facebook a raportat ca Facebook Messenger a ajuns la peste un miliard de utilizatori activi lunar.
  2. Rețea de socializare Facebook
  3. WhatsApp: este o aplicație pentru desktop și mobile de mesagerie și voce. Această aplicație este deținută de Facebook și este total gratuită. WhatsApp are în jur de 1,6 miliarde de utilizări activi, lunar. Această aplicație a fost lansată pe 3 mai, 2009.
  4. Aplicație pentru mesagerie text și voce
  5. Instagram: această aplicație este cea mai populată rețea bazată pe photo-sharing. La fel ca și WhatsApp, această aplicație este deținută de Facebook. Instagram are în jur de un miliard de utilizatori lunar. Această aplicație a fost lansată pe 6 octombrie, 2010.
  6. Rețea socială bazată pe foto și video

Importanța comunicării în mediul online

Chat-ul de pe socializam poate fi una din metodele de comunicare pe internet. Acest site a fost lansat în decembrie, 2013. Importanța comunicării în mediul online poate fi văzută prin acest chat. Conectarea poate fi realizată atât de pe desktop (windows), cât și de pe mobile. Pentru script (mIRC) de pe adresa /server irc.roircop.info, port 6667(non-ssl) sau 6697(ssl).

Comunicare virtuală

Rețelele virtuale din mediul online sunt diverse site-uri pe care se poate comunica live. Atât prin chat-ul online, messenger cât și prin paginile de contact prin trimiterea unui e-mail. Utilizarea site-urilor de socializare și importanța comunicării nu stimulează numai capacitatea de a comunica. Poate stimula și capacitatea de a căuta, a învăța și a cunoaște.

Totodată, folosirea acestor site-uri poate constitui și un obstacol în comunicarea verbală. Deoarece utilizatorii, și mai ales cei din categoria de vârstă mică… nu își mai dezvoltă așa cum trebuie abilitățile de comunicare directă. Uneori, ei adoptă stilul lapidar de comunicare folosit pe aceste site-uri.

Concluzionând, accesarea rețelelor de socializare rămâne la atitudinea fiecăruia. Deși, realitatea ne arată că acestea au devenit un “must” în rândul tinerilor și nu numai … Având în vedere că, în prezent, sondajele indică din ce în ce mai mulți utilizatori ai acestor rețele.

Rețelele de socializare

Nimic nu există care să nu fie influențat social, în societate, absolut totul are corespondente psihologice. Socializare este un proces foarte complex! ce presupune multiple interacțiuni între individ. În calitate de socializat și societate. În calitate de socializator. Procesul de socializare este foarte important în relațiile interumane. În formarea comportamentului intern unde găsim două influențe puternice… ereditarea și mediul online social.

Din punct de vedere mediul social care arată că ființa umană este adaptabilă și flexibilă. Iar comportamentul este determinat de învățare. De studiere, și de contactele pe care individul le are de-a lungul procesului de maturizare. Oricare ar fi punctul de vedere interacțiunea socială este esențială pentru dezvoltarea normală a individului pe plan biologic și social.

Socializarea poate fi:
  • Socializare primară! Aceasta reprezintă un proces de transformare a copiilor în adevărate ființe umane. Sociale prin învățarea valorilor de bază, prin pregătire și limbaj.
  • Socializarea secundară! Aceasta se manifestă ca proces de învățare a normelor și valorilor altor instante de socializare.
  • Socializarea continuă! Aceasta este procesul de transmitere și însușire a unor modele culturale și normative de-a lungul întregii vieți a unui individ.
  • Socializarea anticipativă și resocializarea! Acestea sunt mai rar întâlnite. Acest tip de socializare permite oamenilor să facă schimbări în atitudinile și acțiunile lor.

Importanța comunicării în mediul online este importantă pentru un om? Normele, modurile de viață și concepțiile se transmit doar prin socializare. Fiind necesare pentru o integrare a individului în grupurile din care face parte. Așadar, socializarea este acel proces prin care un copil deprinde gândirea. Normele, valorile, modalitățile de participare la viata socială.

Raționalizarea posibilelor consecințe, responsabilitatea și, într-un final maturizarea. Socializarea influențează personalitatea, transformând-o, conturând-o și ajutând-o să se adapteze. La rândul ei în mediul online, personalitatea influențează socializarea. Astfel construindu-se un permanent schimb între cele două. Agenții socializării: • Familia. • Grupul de prieteni (anturajul). • Școala/ munca. • Mijloacele de comunicare, messenger, chat, etc.

Ce este socializarea?

O rețea de socializare este, general vorbind, o rețea de persoane cu scopuri comune. Rețelele de socializare din internet sunt numite și „rețele sociale”. Apariția acestor rețele de socializare satisface, practic… o nevoie organică de comunicare pe chat virtual și aduce un aport… calitativ și cantitativ, enorm, în realizarea contactului dintre utilizatori.

Concluzie: Fără a mai lungi vorba și fără de a te indoctrina nu-ți rămâne decât să „pășești” cu încredere pe chat-ul Socializam. Acest sit este un chat deschis pentru toți Românii de pretutindeni. Aici, utilizatorii vor fi nerăbdători să te cunoască! Iar tu având posibilitatea de a-i cunoaște. Tot aici vei putea întâlni persoane noi cu care poți socializa, și pe care ii poți transforma în prietenii tăi. Alătură-te acum și comunică live pe → camerele de socializare.